Beginnen met Verbeteren | Tip 3
20 maart 2022 

Beginnen met Verbeteren | Tip 3

Hoe krijg je de rest nou mee? …

Tip #3

De laatste in de serie :))

Wanneer je met Lean aan de slag gaat, dan raak je al snel geïnspireerd over de verbetermogelijkheden binnen jouw organisatie.

Je krijgt kennis en inzichten, waardoor je door een andere bril leert zien. Je ziet opeens mega kansen en verbeterpotentieel in zaken waar misschien nog nooit iemand binnen de organisatie over heeft nagedacht.

Dat is nogal wat!

En de rest van de organisatie heeft (nog) geen idee!

Hoe pak je dat nou aan, zodat je niet in iemands irritatie gaat zitten met je lumineuze ideeën? Hoe deel je jouw nieuw verworven kennis met je collega’s? Hoe zet je verandering in gang?

Tip #3

Je bent nu in het bezit van een waardevolle toolbox, waar jouw collega’s enorm veel profijt van kunnen hebben.

De meest eenvoudige weg naar hun hart is simpelweg door ze jouw hulp aan te bieden.

Als je gemopper hoort of geklaag over het een of ander, bied je hulp aan en vraag of ze het fijn vinden als je met hun meedenkt over een mogelijke verbetering.

Als ze aangeven, dat een verbetervoorstel niet in hun voordeel werkt, stel dan de vraag: “Wat kan ik/kunnen we doen, waardoor het wél werkt voor je?” Stel de vraag: “Wat heb je nodig, zodat ook jij voordelen aan deze verandering ervaart?”

De oplossing bedenken voor een probleem is the easy part. Een mogelijke verbetering is snel bedacht. Het gaat erom HOE je het brengt en dat je het SAMEN doet.

Dus nee, je hoeft het probleem niet voor hem of haar op te lossen. Vraag in zo’n situatie gewoon wat je voor hem of haar kunt doen, zodat het niet jouw oplossing is, maar die van JULLIE SAMEN ❤️

#spreadthelove #hulpvraag #hulp #samen #werkgeluk #feelthelove #beginnenmetlean #lean #yellowbeltOver de schrijver
Reactie plaatsen