Naamsverandering en nieuwe URL naar online academie
14 september 2022 

Naamsverandering en nieuwe URL naar online academie

De online academie heeft een nieuwe naam!

‘Lean Academy’ was altijd een tijdelijke werktitel, totdat ik een geschiktere naam had verzonnen. En dat duurde even, maar het is eindelijk gelukt! Vanaf heden is de naam van de online community ‘De Kata Club’.

De term ‘kata’ is afkomstig uit de Japanse vechtsportwereld, waar het staat voor een routine die je zo vaak herhaalt, zodat het een automatisme wordt. Het betekent letterlijk vertaald ‘manier om dingen te doen’. 

Door de oefeningen steeds weer opnieuw te doen en te verbeteren, is de beheersing ervan op een gegeven moment zó goed dat een vechtsporter er een onverwachte aanval van meerdere tegenstanders moeiteloos mee kan afslaan.


Voor organisaties is kata een methode om routines te creëren en te oefenen, net zo lang tot ze een gewoonte zijn geworden. Dat kan op verschillende niveaus: voor individuen, afdelingen of de hele organisatie. Het doel van de kata routines is om continu verbeteringen te boeken in een organisatie.

Dit onderwerp komt overigens uitvoerig aan bod in het Green Belt in Lean Traject 💚

Omdat het mijn missie is om verbeteraars steeds meer met elkaar te verbinden - mede door deze online community - is er geen betere naam toepasselijk dan ‘De Kata Club’. Want iedere verbeteraar weet, dat wij nooit stoppen met leren. En het liefst samen :)) Wie weet wat de toekomst nog brengt!

Ik hoop je hier binnenkort weer te zien!

Liefs,

Sandy

🎥 The Karate Kid - 1984

Over de schrijver
Reactie plaatsen