Resultaten Individueel Traject Yellow Belt in Lean
09 april 2022 

Resultaten Individueel Traject Yellow Belt in Lean

Vandaag was de afsluiting van het theoretische gedeelte van de eerste ‘Individuele Trajecten Yellow Belt in Lean’ in mijn online academy. Twee van de drie deelnemers, Els en Geneviève (Caroline was helaas ziek), presenteerden hun huiswerk van deze week: Één verbeteridee met onderbouwing van de huidige situatie.

De volgende stap is het aanpakken van dit idee; over een paar weken komen we weer online samen en delen zij de resultaten met elkaar en de impact die deze verbetering heeft op het betreffende proces en ook het effect op de samenwerking met collega’s binnen hun team. Ook hierin ga ik hen begeleiden.

Dit betekent ook het einde van de pilot en durf ik vol trots te melden, dat de trajecten mijn eigen verwachtingen hebben overtroffen:

- De theorie in de e-learning is een fantastische basis voor de deelnemers, die deze tot zich kunnen nemen op een moment waarop het hún goed uitkomt. Deze deelnemers zijn stuk voor stuk drukbezette werkende dames, die ieder maximaal een uur tot anderhalf per week vrij konden maken voor zelfstudie.

- De wekelijkse supervisie zorgt voor een stok achter de deur en is een veilige plek waar de deelnemers hun cases vrijuit kunnen bespreken met elkaar. Ze beseffen dat ze niet de enige zijn en dat elke organisatie tegen soortgelijke problemen aanloopt. Ze schamen zich niet meer voor de problemen, maar we bespreken liefdevol hoe ze ze kunnen aanvliegen en hoe ze hun collega’s kunnen betrekken, zodat het een gezamenlijk probleem wordt en niet dat van hun alleen.

- Tijdens de supervisie ben ik als expert in de gelegenheid de deelnemers mee te nemen in de verdieping van de tools en de juiste toepassing ervan. Ik reik ze extra handvatten aan voor de aanpak op hun werkplek en deel mijn kennis over groepsdynamiek en het meenemen van collega’s in hun leerproces.

- Door de tijdspanne van dit traject hebben de deelnemers elke les, elke tool en elke bewustwording wekelijks zodanig toegepast in hun dagelijks werk, dat de theorie meteen werd bevestigd en de tools hun waarde direct bekrachtigden.  

- Het besef is gegroeid, dat verbeteren héél klein begint, met héle kleine stapjes. Door het bij jezelf te houden heb je zélf plezier, de rest van je team haakt vanzelf aan. Dat is ook nu weer gebleken! 😍🙌🎈 

Echt fantastisch om hun transformaties te mogen begeleiden en te zien wat voor stappen ze hebben gemaakt! 

Deze resultaten zou ik nooit kunnen halen met het geven van een driedaagse live training: Elke geleerde les is zó uitvoerig besproken en toegepast, dat er gedúrende dit traject al meerdere positieve resultaten zijn geboekt. Je zou bijna denken dat het laatste huiswerk overbodig is 🤩 Later meer hierover. Eerst dit succes uitgebreid vieren 🥳🎊Over de schrijver
Reactie plaatsen